Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Digitaliserade samlingar

På museet pågår ett museistödsfinansierat digitaliseringsprojekt som i huvudsak går ut på att fotodokumentera våra äldre entomologiska samlingar, vilka bland annat innehåller många typexemplar. Dokumentationen, som består av högupplösta bilder av varje låda, gör det möjligt att leta igenom samlingarna via länken [länk till Flickr]. Bilderna är också ett tidsfönster för samlingarnas status vid fototillfället, som gör det möjligt att gå tillbaka och kontrollera djurens antal och placering i respektive låda.

Några av samlingarna kommer att beskrivas utförligare på separata sidor i menyn till vänster, och fler samlingar läggs till efter hand som de digitaliseras.

Digitalisering entomologi

I projektet ingår även att fotodokumentera samlingarnas primärtyper [länk till Flickr]. I många fall kan bilder vara tillräckligt för att bekräfta arttillhörighet, och för att slippa riskerna med att skicka typmaterial vid låneförfrågningar ser vi detta som ett första alternativ.

Samtliga bilder publiceras på Flickr [länk till Flickr] och får användas fritt i icke kommensiella syften (Attribution - NonCommersial).

Sidansvarig:

POSTADRESSER

Entomologi
Biologiska museet
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Botanik/Zoologi
Biologiska museet
Box 117
221 00 Lund

BESÖKSADRESSER

Entomologi
Ekologihuset
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Botanik/Zoologi
Arkivcentrum Syd
Porfyrvägen 20
224 78 Lund

LEVERANSADRESSER

Entomologi
Ekologihuset
Naturvetarvägen 6A
223 62 Lund

Botanik/Zoologi
Arkivcentrum Syd
Porfyrvägen 20
224 78 Lund